ВЧИТЕЛІ ПРО НАВЧАННЯ У СПІВПРАЦІ - Камінська, Малгожата (ОСВІТОЛОГІЯ, 2019)
Основу статті представляють вибрані результати власних досліджень щодо навчання та співпраці вчителів різних шкільних колективів. Були взяті до уваги та проаналізовані думки вчителів і директорів щодо необхідності командного навчання у співпраці, його проявів у шкільній практиці. Командне навчання потрактовано як взаємна передача знань, умінь та професійного й особистого досвіду шляхом активної та свідомої участі в командах людей, які співпрацюють один з одним на принципах партнерства та відкритого спілкування. У статті зазначено про позитивний досвід запропонованої форми роботи, яка демонструє вигідність співробітництва вчителів у науковій сфері головним чином на прагматичних компетенціях та особистісної взаємодії. Запропонована колективна робота є ключем до розкриття особистості вчителя творчого, відкритого, зорієнтованого на успіх своїх учнів/вихованців. Досліджена форма роботи сприяє професійному середовищу, що базується на знаннях та досвіді вчителів, а також на їх мотивації, ентузіазмі, бажанні безперервного вдосконалення, що може стати вагомим викликом для практики.