РОЛЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ У ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНИХ УМІНЬ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ – РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ - Мінчановська, Олександра; Хрузд-Матущик, Аліса (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
Забезпечення права на освіту дітей, молоді, а пізніше і дорослих осіб завжди було одним із основних обов’язків кожного суспільства. Сучасні перетворення, що відбуваються в суспільстві та реформи системи освіти в нашій країні, піднімають питання про нову модель підготовки майбутніх учителів – вихователів. Навчання учителів – вихователів здійснюється відповідно до навчальних планів і програм, які містять тео- ретичний і практичний блоки. Теорія і практика являють собою взаємопов’язане джерело знань, необхідне в процесі професійної підготовки майбутніх вчителів. Предметом дослідження даної статті є навчання студентів педагогіки з особливим врахуванням значення педагогічних практик у підготовці до професійної діяльності. Стаття складається з декількох частин. У першій частині ми характеризуємо роль педагогічних практик у формуванні професійних навичок майбутніх вчителів, а також описуємо сфери педагогічної діяльності вчителів. Друга частина являє собою презентацію фрагмента проведених авторських досліджень серед студентів педагогічних спеціальностей. Стаття закінчується висновками.